Pentru femei

Tricoul polo poarta fata de tricoul standard o amprenta nobila.

Versatilitatea sa va ofera posibilitatea combinarii astfel incat sa castige personalitate si feminitate. Nu, nu trebuie sa aratati ca un dulap daca purtati un tricou polo!

Atentie la marime: daca este prea larg, adio look feminin. Curbele corpului feminin trebuie sa se vada.

Se poate purta bagat in fusta inflorata sau intr-un short sic, pentru un look feminin si cu jeansi stretch pentru un look lejer. Il puteti purta chiar cu o fusta creion, cu gulerul incheiat, pentru un look pus la punct. Purtati cu pantofi sport sau chiar cu tocuri. Cu jacheta denim sau cu blazer, tricourile polo merg chiar la birou, pentru un stil smart casual. Nu uitati de bijuterii cu stil contemporan: bratari diverse, cercei.

Cu gulerul pliat sau ridicat? Un subiect sensibil…

Povestea este lunga si plina de semnificatii sensibile, mai ales in cultura americana.

Ce spune traditia tricourilor polo?

Atunci cand a fost inventat de catre René Lacoste, gulerul era purtat ridicat in timpul practicarii sportului pentru a proteja gatul de soare. Dar nimeni nu se mai imbraca astazi ca acum 100 de ani…

In anii 80 a fost lansat un trend al gulerelor ridicate in colegiile americane, trend ce s-a raspandit usor in cultura pop americana – popped collar. Trendul a revenit in anii 2000 si s-a raspandit chiar si in Europa.

De-a lungul vremii vedete ca Elvis Presley, Jane Fonda, Sharon Stone sau Kanye West au purtat gulerul ridicat.

In zilele noastre, majoritatea covarsitoare a stilistilor se declara impotriva purtarii gulerului polo ridicat!

Traim in 2016, iar cultura pop a evoluat odata cu societatea.