Cum a aparut tricoul polo?

Tricoul polo este ‘stranepotul’ camasii albe traditionale, prea rigide, cu maneca lunga, purtate de jucatorii de tenis din secolul al XIX-lea. René Lacoste l-a inventat special pentru jucatorii de tenis si apoi l-a comercializat in America de Nord si Europa, iar Ralph Lauren a contribuit la evolutia si raspandirea acestui element vestimentar.

Jucatorii de polo (sport calare avand originile in India) l-au adoptat rapid si ei, tot pentru comoditate. Mai tarziu, in a doua parte a sec XX, a fost adoptat si de jucatorii de golf, in perioada in care acest sport a devenit mai putin formal – in acest caz dezvoltandu-se intr-o forma usor modificata.

S-a extins si in alte sporturi, dar mai ales in viata de zi cu zi.

 

La ce tinute il purtati?

Este de obicei confectionat din tricoturi (cel mai frecvent de bumbac), nu din tesaturi, aceastea fiind mai flexibile, usor de croit si de purtat.

Tricoul polo este varianta sofisticata a tricoului standard, care da posibilitatea unui aspect pus la punct in zilele calde de vara. El poate face parte dintr-o tinuta pur sport cu jeansi sau pantaloni de sport.

Poate fi insa o varianta casual la camasa clasica, purtat impreuna cu sacou, costum sau blazer – aceasta poate fi o tinuta smart casual de succes la evenimente in perioadele de vara .

Se poate asocia cu pantofi de sport, espadrile, sandale sau cu pantofi eleganti, dupa caz.

 

Tricoul polo incheiat sau descheiat?

Depinde de adancimea taieturii si numarul de nasturi, daca este un tricou polo care se poarta incheiat complet sau nu. Daca este o varianta cu taietura scurta si doar 2 nasturi atunci poate fi purtat complet descheiat – pentru o tinuta casual.  Daca taietura este lunga si cu 3-4 nasturi, atunci se poarta incheiat doar la 2-3 dintre acestia.  Pentru un aspect dichisit sau ingrijit  se poate purta cu toti nasturii incheiati.

 

Cum sa purtati tricoul polo?

Cu nimic pe dedesubt, cu siguranta, el este simbolul tinutei lejere.

Gulerul cu nasturii descheiati nu trebuie sa fie nici prea larg (astfel incat gatul sa para subtire), dar nici sa aiba aspect de prea stramt.

Cel mai frecvent tricoul polo se poarta afara din pantaloni, dar si bagat in pantaloni.

Nu trebuie sa fie prea mulat, dar nici larg – trebuie sa faca o combinatie placuta cu corpul.