Probabil este de prisos sa va reamintim ca tricoul alb de bumbac este una dintre piesele esentiale din garderoba voastra, deja stiti cu totii acest lucru. Chiar asistam la un trend prezent in moda feminina a acestui sezon, de a accesoriza aproape orice articol de imbracaminte care lasa umerii descoperiti, cu un tricou alb pe dedesubt. El va da aerul de relaxare, caracteristic modei ultimilor ani.

Tricoul alb de bumbac s-a dezvoltat din piesele de lenjerie de corp din secolul al XIX-lea, fiind adoptat ca imbracaminte convenabila de catre cei care munceau in caldura exagerata. Nu este de neglijat si usurinta imbracarii sale.

Non-culoarea alb este una dintre cele mai preferate atunci cand vine vorba despre tricoul clasic unisex. Albul semnifica puritate dar prea mult alb poate deveni apasator. De asemenea semnifica si curatenie, claritate, simplitate si prospetime.

Se spune ca, imbracandu-te in alb, psihologic, iti rememorezi perioada copilariei, cand viata era lipsita de griji. Nimeni nu se va supara si nu va comenta ca v-ati imbracat la fel, la purtarea tricoului alb.

Cum sa il purtati?

Pentru sexul feminin nu uitati de accesorizare si purtati-l cu veste, bretele si esarfe – pentru un aer sic.  Este adevarat ca articolele din denim sunt cele mai potrivite, dar si cele din piele. El este piesa de baza sub sarafan, sub salopeta, cu fuste cu imprimeuri colorate. Nu trebuie purtat doar cu pantofi sport, ci pantofii sau sandalele elegante pot fi asociate cu succes.

Pentru barbati, numitorul comun este purtarea lui in timpul liber si pentru activitatile dinamice, ce necesita miscare. La fel ca in cazul femeilor, se potriveste cel mai bine cu jeans si articole din piele.

Sunt de evitat in general la evenimente, in afara cazului in care este vorba de evenimente foarte lejere.

Tricoul alb inseamna relaxare si timp liber.