Tinuta de la scoala ar trebui sa aiba un aer business casual adaptat pentru adolescenti. Tinuta ‘college’ britanica este un exemplu de mult stil. Pe langa piese indraznete de imbracaminte, este caracteristic faptul ca nici o tinuta nu este perfect finisata. Impresia ca nu v-ati pregatit chiar doua ore tinuta si ca ea este rodul unei imaginatii de moment  este intotdeauna de dorit.

Tricourile clasice si tricourile polo nu trebuie sa va lipseasca din garderoba. Impreuna cu pantalonii sau fustele din denim pot alcatui tinuta de baza la scoala. Camasile de asemenea. Camasa alba si tricoul alb sunt piese de neinlocuit. Asortati-le in sezoanele reci cu pulovere en coeur, cu jachete, cu sacouri.

Combinatiile ce contin tricouri sau camasi pot deveni unice prin accesorizare. Cerceii de zi, bratarile rock, medalioane discrete pot face parte din tinuta pentru scoala. Tineti cont de decenta si alegeti accesorii de zi – atunci nu are ce sa fie gresit.

Pantalonii stretch sunt o alta varianta pentru o tinuta cocheta. Colantii negri sunt in Romania doar un trend ocazional, dar in tarile nordice sunt un mod de viata. Ei pot da tinutei un aer sic si nonconformist, ei fiind amprenta stilului punk. Cel mai important este sa ii purtati cu bluze sau jachete lejere care trec de nivelul soldului.

Nu va temeti de culori, adolescenta (si nu numai) este perioada in care le puteti purta cu curaj.

Alegeti materiale naturale, de calitate (ca bumbacul, inul sau lana) intotdeuna cele mai elegante.

Daca va imbracati ca la club, atunci cand veti merge la club nu se va mai sesiza diferenta (nu la scoala se arata decolteul sau buricul)…

Nu uitati vorbele spuse de Coco Chanel: ‘Pentru a fi de neinlocuit trebuie sa fii diferit’. Amprenta unica a personalitatii voastre trebuie sa se distinga in marea masa care urmeaza trendul!