Hainele de bumbac se intretin usor, se curata foarte usor (deci sunt potrivite pentru activitati care predispun la murdarire), dar daca avem piese de imbracaminte la care tinem in mod special si vrem sa le pastram absolut intacte mult timp trebuie sa tinem cont de anumite particularitati.

Culoarea data bumbacului nu este la fel de rezistenta ca cea a fibrelor sintetice.  Pentru protectia culorii se recomanda un detergent usor, lichid, nu unul dur. Folositi produse pentru protectia culorii. Expunerea directa la razele soarelui are efect de decolorare.

Temperaturile mari micsoreaza tesatura de bumbac (“intra la apa”). Spalati cu apa calduta (temperatura recomandata in general este de 40 de grade). Trebuie stoarse bine deoarece absorb foarte multa apa, fiind rezistente la centrifugare. Nu uitati sa descheiati nasturii camasilor iniante de spalare.

Cand folositi uscatorul de rufe, nu uscati la maxim ci finalizati uscarea prin expunere la aer, aceast lucru va pastra dimensiunile. Cel mai bine ar fi sa le uscati la aer, pe umeras – astfel se va pastra celmai bine dimensiunea si toate caractersticile initiale.

Se pot calca fara grija la temperaturi inalte.

Majoritatea pot fi spalate la masina, dar exista si articole pentru care se recomada exclusiv spalarea manuala.

Fiindca retin scamele, aveti grija cu ce alte lucruri le puneti in cuva masinii de spalat.

Curatarea uscata nu este varianta cea mai buna, uneori nu este eficienta asupra fibrelor de bumbac.

Cel mai bine este sa respectati intocmai indicatiile de pe eticheta (pe care nu ar trebui sa o taiati).