Nuantele saturate (puternice) si cele luminoase sunt cheia brunetelor pentru a se pune in valoare cat mai bine.

Cateva recomandari care nu dau gres sunt:

  • fucsia si alte rozuri tari, pentru un efect zgomotos
  • pentru un efect discret si elegant, bleumarinul si violetul – in ton cu culoarea parului, dar nu sunt atat de brutale ca negrul.
  • combinatiile intre cele doua - numai pentru un ten foarte masliniu

Cu mai multa grija se folosesc culorile pastelate si albul sau cremul (urmeaza detalii). Pentru brunete griul este mult mai binevenit decat bejul.

Pentru brunetele cu ten cald, masliniu si ochi caprui (Halle Berry, Penelope Cruz) – sunt recomandate culoarea bronzului, crem, oliv, orice nuante de verde, culorile fructelor (rozuri, coraiuri, oranjuri pale, piersica, culoarea marului verde). Albul perlat si nuantele pale de galben sunt si ele o alegere buna.

In zona de rosu – trebuie alese nuantele naturale, calde, de pamant - rosu inchis (grena), caramiziu deschis.

Brunetelor cu ten rece, palid, uneori cu ochi deschisi la culoare (Anne Hathaway, Marion Cotillard) le sunt recomandate culori ca rozul tare, inchis, magenta, albastrul puternic, negrul.

Orice culoare pastelata rece se potriveste foarte bine (bleu, roz si mov, toate cu o urma de cu pigment albastru). Albul stralucitor si rosul rece (cu o urma de pigment albastru) – sunt alegeri fericite pentru aceast tip spre deosebire de primul, cel al brunetelor cu ten masliniu.