Camasa bleu reprezinta o varianta usor relaxata fata de camasa alba, putand fi si formala dar si parte dintr-o tinuta lejera. Bleu-ul camasii, ca si albul, se potriveste cu orice culori si in orice ocazii.

Combinatii clasice de costum sunt costumul gri, costumul bej – o combinatie foarte interesanta - sau costumul bleumarin.

Marourile  sau brunurile in combinatie cu albastrul deschis formeaza o paleta gasita in natura, extrem de placuta ochiului. Cu accesorii in culori neutre ca bej, ocru, gri, creati un stil urban sic.

Cu alte nuante de albastru, mergand pana la violet si indigo (chiar combinate cate trei), creati o tinuta consistenta, cu culori puternice.

Acordati atentie combinatiei cu rosu, este foarte dificila – alegeti un rosu-ruginiu sau rosu-orange pentru a va indrepta catre culoarea complementara a albastrului, care este orange. Puteti sa indulciti combinatia albastru deschis-rosu cu insertii de alb, gri sau negru.

 

Cu ce cravata combinam camasa bleu?

Aproape orice culoare de cravata se potriveste – depinde doar de nuanta de albastru deschis (mai calda sau mai rece). Cu cat albastrul se inchide, cu atat paleta de nuante, care se potrivesc, se reduce. La albastrul mai inchis sunt recomandate culorile mai luminoase, mai stralucitoare.

Niciodata nu folositi cravata in aceeasi nuanta – puteti crea zeci de contraste placute, este pacat sa nu profitati de varietatea culorilor.

Puteti asorta: cravata uni cu camasa uni sau cravata cu model cu camasa uni. Cravata albastru inchis uni reprezinta o varianta care innobileaza camasa bleu.

Este foarte greu de combinat cravata cu model si camasa cu model – evitati acelasi tip de model (puteti folosi cravata cu buline pe camasa cadrilata ton pe ton sau cravata in dungi cu camasa pepit). Evitati aceeasi marime a elementelor modelului. 

Nu ezitati sa folositi instrumentele online de potrivire a culorilor, care va pot oferi palete de culori interesante si va pot feri de greseli.